Mat tycker jag om

Idag jobbade jag 10-15. Det var riktigt roligt. Kom på på morgonen att jag även hade läkarbesäk idag men jag ringde och avboka.

Efter jobbet träffade jag Hassan. Vi babbla och promenera =D I segeltorp finns allt runt hörnet haha. Är hungrig, men ska inte äta förns om en halvtimme typ..ooohh!

Sen har jag äntligen fått prata med shimbabwe!! aka sherin

Imorn är det MA och FE, nice.. ska bara försöka klara av att gå upp halv sju!! jag är helt slut de dagar jag har skolan pga av tiden!! blää =/

what else.. nothing else piiice


///Yasmin

What a day

Idag har det varit full rulle faktiskt, var i skolan 8.00 till 10.30 Fick skjuss hem av Murat, supersnällt och det passade mig utmärkt då bussen inte skulle komma förns om en halvtimme.

Jag kom hem och städade, och det behövdes verkligen! Har inte gjort det på en vecka! =/ Sen ringde Huda mig, hon var med en kompis för att checka in hennes nya skola, Södertörns högskola.

*GRattttiiissss Huda, det kommer att gå super bra* !! =D

Hon och Rejin kom hit och vi åt på pizzerian och kacklade en massa, satt här hemma och drack te och kaffe och kacklade ytterligare =)

Sen när de gick så satte jag mig ned för att läsa och göra uppgifter från företagsekonomin. Känner att matten har fått all min fokus och FE har fått hamna lite efter. Men med det gjort fick jag ett trevlig sms från Silvija och hon och Hassan kom förbi här i Segeltorp. Väldigt trevligt =D


Dagens notering; Detta stod på ett reklamblad



HAHA bara för roligt
Ansiktensbehandling, rengörning och dekolletage

///Yasmin


Vilka av alla gånger var det du talade sanning?

Idag var jag och jobbade. 1400 - 1930 medans pappa var i lagret och hämta varor.
Jobbade med "Carlo". Haha ibland undrar man ju vad han får sina grejer ifrån, riktigt rolig är han ibland iaf :P

Innan det så var jag hemma och fixa och dona litegranna. Har börjat fått mer ont i halsen och det känns som att jag fortfarande måste ta det lungt. Långt ifrån frisk.

När jag kom hem käka jag och kollade på film med Mie. (what a surprise)
Sen var jag tvungen och ringa silvija!! U know about what!!

Ska hoppa in i duschen nu och kyla ner mig!! aaah!! ggrrr!

Igår hos släkten var det roligt. Men utmattande.

Måste lägga upp bilder också, men allt har sin tid.


///Yasmin

Min kära kamrat, var du så kär?

Jag behöver er vidsom till hjälp.

Ja, som ni kanske vet så hade inte min gamla mobil ngt ljud (problemet var inte att ljudet inte fungerade utan att min ljudknapp ramlat av och därmed kunde jag inte justera ljudet) = ingen MP3 spelaren. Men jag älskade min mobil ändå, även om insidan inte riktigt var hel. Jag gick med denna i över ett halvår och visste att tiden var inne att skaffa en ny mobil. jag behövde bara låta iden få mogna i mitt stilla sinne.

Jag köpte en mobil i förra veckan. I mitt ursinne och brist på tålamod, gick jag till den den första bästa butiken jag såg och köpte den första och bästa mobilen jag såg. Vilken visade sig skulle bli en historia för sig ( hela du får inte ångra ditt köp dramarik)

IGÅR såg jag av misstag självklart, att min mobil kan köpas på ett annat ställe. Jättebra. Men vad är det som är så jättebra? Jo, att den (likadana) mobil jag köpte var 850kr billigare på det andra stället. Yippie tänkte.

Sen idag när jag hade suttit klart med min matteläxa och använt min gamla kamrat (nokia mobilen) till hjälp som miniräknare så skulle jag vidare till badrummer för att sminka mig (vi ska iväg ikväll) jag vill gärna ha lite musik som underhållning under tiden. Så jag tog min mobil och såg på den med besvikelse och tänkte alla dessa låtar som finns inuti dig, helt förgäves.

JAG såg pennan... och stack in i mobilen där knappen skulle ha suttit. Tro inte attt jag inte testat detta förut, det har jag många gånger om. MEN aldrig med en penna dock. Så vad gör inte min kära kamrat än att börja spela upp musik för mig. Musik som den så länge har nekat mig.


VOLIA!!!


Jag har köpt en mobil för 850 kr mer än nödvändigt OCH min gamla mobil fungerar igen. Som ny.

Nu är min fråga till er, Vad var meningen med allt detta?
Tacksamt för svar, jag väntar ivrigt.


///Yasmin

Lost in time

Klockan är kvart över sju.. Vi har kollat på film sen typ 10 imorse.. Känner mig helt yr.. Vi har laddat ner A-team nu, yes!! Haha såg på the hangover precis. Min enda konakt med cilivisationen idag har varit Silvija.

Ville komma ikapp med matten. JAG löste alla mattetalen på egen hand!! Och jag listade ut hur man skulle räkna ut talen (med hjälp av boken självklart där det finns exempel man kan se) och jag är så himla glad och stolt över mig själv!! =D haha verkligen, känns jättebra.

Måste läsa ett kapitel i företagsekonomin också men känner mig inte lika motiverad just nu.
Ska till skolan imorgon förhoppnigsvis. Känner mig tillräckligt bra iaf.

Sen till helgen ska det bli släktträff.

Tjaa.. sen finns det faktiskt inte så mycket mer att säga än TEAM JAKOB!



///Yasmin

vatten.. jag vill ha vatten

Okej, idag gick jag inte till skolan, har inte känt mig såhär hopplös på länge. Snorar, hostar, huvud som värker och öron som ilar. Synd att jag blivit sjuk med tanke på att det knappt hade gå en vecka med skolan. Man missar så mycket eftersom de går så snabbt fram. 

MEN jag kunde inte komma över hur orättvis behandlad jag kände igår så jag var tvungen att åka till skhlm och kräva min revansch ( att få ångra ett aboneanng som jag tecknade, då säljaren sa att det var helt okej men när jag kom tillbaka för att göra det så lade sig hans typ "chef" i och LJÖG och sa att han inte kan återta det) men iaf jag gick dit idag och fick "ångra mig" till slut ändå. DÅ när jag äntligen får som jag vill kommer jag på att jag glömt min plånbok hemma (för jag ville upphäva abonomannget och köpa mobilen kontant) så i min feberyra fick jag åka hem igen och hämta plånboken. Det där tog lite kål på mig.

Sen det bästa. Jag ser en släkting. Tänkte ooh nej orkar inte hälsa, men måste vara artig. Så jag hälsar på henne. Salam amme (hej faster) och blablabla sen rätt var det är så försöker hon göra reklam för hennes son och frågar om jag är intresserad av giftermål??! HAHA ( jag ba n whhhaaat??) och jag står bara och skrattar. Hon försökte fiska mitt nummer, så han kunde ringa mig?? haha men jag avböjde snällt och bestämt??!

Sen kom jag hem. Väckte Mie (14.00) och vi åt plättar, mums. Sen har vi kollat  på underworld 1 underwold 2. twilight filmen och nu ska vi sätta på new moon Heeellllloooooo Jakob.
Mie sitter och väntar på mig och äter chokladsås och säger att det liknar en bajsklutt!!




See ya!

///Yasmin

Vart är jag?

Okej detta är dedikerat till mina enda två stalker readers -  mamma och shippe! HAHA. Britt du är inte där än.. fortfarande klassas du som normal.

Jag har börjat skolan. Läser matte B och företagsekonimi A & B. Än så länge går det bra. Som tur var har jag mattegeniet Noor till min kusin som är sju år yngre än mig och verkar som min privata mattelärare haha, billig i drift är hon också, hon vill ha glass som betalning.

Sen jobbar jag de dagar jag inte pluggar. Idag vaknade jag och mie dunderförkylda, har även ont i halsen, öronen och huvudet. Snoret rinner som vattenfall. Måste ha papper för näsan hela tiden.

Idag blev jag riktigt irriterad på några försäljare i skhlm. Orkar inte dra upp allt här men imorn ska jag ringa reklamationsnämnden elr vad det heter. Får se, förväntar mig inte att ngt skall lösas för allt här i sverige är bara falsk marknadsföring.

Sen var jag och fika med Sille och Hassan i Liljeholmen. Fast min första timme tillbringade jag i telefon med kundtjänst för tele2. Asså alla ljuger och jag sa till han:Lyssna på mig nu, säg bara vad som står i dina anteckningar för jag är trött på lögnare fattar du det, sanningen!! nu! Men han va lite schysst iaf.

Nu är  jag hemma och ska typ dö, måste ta alvedon först. Imorn är det skola. klockan 8.00 vet ej hur jag ska klara det!!! =////////



///Yasmin

Onsdag









SEMESTER









///Yasmin

Desire

Okej, idag har det varit ett stort äventyr för Yasmin haha. Efter jobbet gick jag runt i stan. Trots att jag jobbar mitt inne i smeten så var det länge sen jag gick i affäerna. Sen ringe lillesyrran mig och det visade sig att hon också var inne i stan.

Vi möttes upp och åkte hem till mamalito. Vi satt och fika och babbla. (hemligstämplad info)
Sen åkte jag och Mie till skhlm och fortsatte shoppingrundan hiihii =D Sen babbla jag i tele me Huda (det var länge sen jag hade ett telefon samtal som vara mer än i tre minuter!! haha)

Inga bilder idag.. borde kanske visa var det blev idag men kan berätta att det blev 2 st byxor, en tröja, två hårprodukter, silkes droppar jag och "curlcontroll" från tigi, en kajalpenna och hmmm.. det var nog det, nej jusste en brownie och men den slängde jag efter några tuggor. NU räcker det, jag har fått nog av allt ätande av sötsaker!! =/ Dags och bryta upp.

Har varit och ätit hos faster precis.. måste skriva snabbt för syrran väntar på att få sina bryn fixade!!


Du finns i mina tankar

Då skall vi sii...
Denn bild är tagen igår, dedikerad till dig shibbe:



Tänkte att du ville se ditt folk!



Eeem i sverige har vi ngt som kallas för gardiner..?... Tidningar funkar det med..! =D



Denna filur hittade jag i trädgården när vi kom hem igårkväll haha. vad söt. Du får heta Oskar!



Fortsättningen på min tavla =)



Ngn slags bokloppmarkand idag på drottninggatan..?!


Idag har varit en riktig slödag, men på ett bra sätt. Inget utöver det vanliga. Ska ut och rensa krukor!


///Yasmin.

Snabbt

Har precis kommit hem från Silvija. Yeey äntligen hemma! =)
Vi ska åka hem till pappas kusin. För att äta mat!! =D
Prata med Shippe idag weeei!
Okej nu ska vi åka uppdaterar senare elr imorn.


///Yasmin

Ramadan Karim

Ja! Då har startskottet för Ramdan gått. Första fastedagen är över. Gick utan dricka och mat fram till 21:26. Nu är jag prrooooppmääätttt... utslagen. Var och köpte muffins och donoughts på kvantum idag.. hihi ska bli så gott och äta dom snart, måste bara låta maten sjunka lite.

Idag på jobbet.. herregud tiden flög, kollade på klockan första gången då klockan var halv tre, bara en halvtimme kvar. Det var jag och mie idag. Hon fick stå vid kassan medans jag jobbade på "golvet" som jag kallar det för haha.

Efter jobbet så var det formexmässa. En mässa för typ.. butiksägare elr ngt. Men guud vilka fina grejer det finns. Det tog aldrig slut med en massa grejer och de överträffade varandra. Alla saker, färger, dofter. Var riktigt roligt och vara där.

Snabbis handling av mjölk, kakor, godis och dadlar efter mässan. (Man ska inte handla på fastande mage elr när man är hungrig enligt bantningsrådgivare, word!) 
Hem och läsa bok.
Försökte sova de sista två timmarna då jag fick huvudvärk.

Och nu sitter jag här, mätt och belåten men lite huvudvärk kvar. Oj har inte druckit kom jag på bara ätit. Får göra det så fort jag skrivit klart veeeeeeet jaaaag.



   
Våra exlusiva kort för mässan. Btw på andra bilden ser jag ut som om jag typ har såndär dreadfrisyr, fattas bara linnebyxor och en joint i handen.

  
Jag efterlyser personen till denna tappade hårslingan. Du kanske har en ojämn hårförlängning. Den ligger på parkeringen i kungens kurva.


///Yasmin


Dont hate the player hate the game

Redan torsdag.. Snart ett veckorslut och det känns som om det bara är början. Tiden flyger verkligen iväg. Idag efter jobbet tog jag och pappa en sväng till affärerna i gamla stan och hälsa på farbröder + kusiner. Jag har städat lite, surfat och kollat på tv efter det men mest har jag läst en bok.

Boken jag läser förr tillfället är skriven av Kate Mosse och bokens titel; "Kryptan" Den är väldigt spännande och pendlar mellan nutid och dåtid och en mystisk tarotlek som sägs kunns styra över liv och död.  ;)

                                  

Har vant av mig nu med mjölk och socker i te då jag läst att "de välgörande egenskaperna" i teét  försvinner eller försvagas av det. Favorit smaken just nu är Vaniljsmak. Men faktiskt, med mjölk blir den supergod! =D

                  

Vanilj

Ört: Flerårig orkidé med 10-30 m långa fingertjocka klängrankor, i odling smalare och endast 1-2 m långa. Beskärning ger rikligare blomning och underlättar skörden. De första hundra åren användes vanilj bara till att smaksätta choklad. På 1600-talet kom fransmänn på idén att göra parfym av den. Sverige importerar ett par ton årligen från Afrika.

(http://www.shenet.se/vaxter/vanilj.html)


Vet inte varför tv.en står på högsta volym men en sak som är säkert är att den är ett väldigt störande moment. Det är typ en kinesisk film och är ULTRASTÖRANDE!! Haha men orkar inte hämta kontrolle!!

  

Detta säger väl allt??!

Igår var det fullt med skottar ute på stan pga fotbollsmatchen.
En bild, suddig dock. Himla trevligt folk och bästa accenten! =D
I love you Mctavish!!




Och såhär långt har jag kommit på min tavla Yasmin davinchi:




///Yasmin





OKEJ

DETTA ÄR DET FEMTE INLÄGGET JAG SKRIVER FÖR IDAG. ALLA DE FYRA FÖREGÅENDE VAR TYP FÄRDIGSKRIVNA NÄR DATORN HÄNGDE UPP SIG. JAG ÄR INTE KÄND FÖR ATT HA NGT TÅLAMOD MEN NU HAR JAG FÅTT NOG. OCH JAG HADE FAKTIISKT JÄÄVLIGT MKT OCH SKRIVA DENNA GÅNG SOM JAG ÄVEN GJORDE. MEN ICKE SA NICKE. JAG ÄR SÅ FRUSTERAD I DENNA MINUT ATT JAG BARA BORDE SLUTA SKRIVA. TACK OCH HEJ.


///YASMIN

Doft

Idag efter jobbet mötte jag upp Hassan för en fika. Jag är på jakt efter vinterjacka men än verkar det vara för tidigt. Får vänta i ca två veckor till tills de flesta affärerna börja få in vinterjackor. Det har varit en trevlig dag men känner mig seg. På väg hemåt så blev det en bukett liljor också. Luktar så gott här nu! =)
 



När jag kom hem blev det dags för inpackning för håret och ansiktsmask

 

Schampo och balsam/inpackning från Loreal som heter absolut repair och är fortfarande det bästa jag hittat för håret. Använder det som balsam men för en mer intensiv behandling sover jag med det en natt. SUPER (fyndade dessa i badrummet på mittenvåningen :P haha )



Idag använde jag produkter från märket Matis. Den rosa tuben tillhör serien för känslig hud och är en mild enzympeeling. Kan även användas på ögonlock och läppar. Gröna tuben är från serien för fet och blandhud och det är en peel off mask. Den stelnar och sedan är det bara att dra bort den. Den använder jag i T-zonen. Den större tuben luktar jättegott, luktar riktigt fräsch mandarin och det verkar upppiggande skulle rekommendera den endast för lukten!! (men den är jättebra också.) =)


///Yasmin


Ansiktsbehandling

 



Det finns många olika typer av ansiktsbehandlingar. Beroende på vilken inriktning behandlingen har, om kunden är ute efter en avslappnande behandling eller en mer resultatinriktad behandling. Men självklart kan man ju även kombinera dessa två också.





Vad innehåller en klassisk ansiktsbehandling och vad innebär detta?

1. Rengöring

Man rengör huden för att få bort ytligt smuts och eventuellt make up. Detta för att arbeta på grunden och för att kunna göra en korrekt hudanalys.

2. Hudanalys

Detta gör man för att kunna bestämma kundens hudtyp. Hudens kondition, vad det är för produkter man skall välja i behandlingen, vad man skall kunna rekommendera till kundens hemmaplan. Dermatologiska avvikelser. Men även också om man kan utföra behandlingen överhuvudtaget för det finns även vissa kontraindikationer som tex aktiv herpes då man kan sprida den i ansiktet.

3. Peeling

Några exempel på peelingens effekter är att man avlägsnar döda hudceller, ökar cikulationen, förbättar hudtexturen, huden blir tunnare och mjukare. Efterföljande produkter penetrerar lättare ned.

4. Huduppvärmning

Det kan göras på olika sätt med tex ir-lampa, genom massage, varma handdukar men det vanligaste är med en vapozone (ånga). Det hjälper porerna att öppnas/mjukas upp, svettkörtlarna blir stimulerade att avlägsna avfallssprodukter, och förbereder huden för vidare behandling.
Efter huduppvärmingen, gör man en portömmning

Oftast i behandlingen kommer det ett massagemoment efter detta.

5. Mask

Det finns olika typer av masker bla djuprengörande, närande, stimulerande, lugnande, blekande, uppstramande, kylande, fuktgivande m.m

6. Dagkräm (och SPF)

Avslutas med en dagräm som återfuktar och behåller fukten man har. Och som även skyddar huden mot fria radikaler. En förstärkning om man vill, (helst!) en SPF som avslutning! =)



///Yasmin


(Bilderna är sökta och tagna från googles sökmotor)








Nya vecka

Japp då sitter jag här igen, känner mig fulladdad med ny energi! =)
Idag jobbade jag 10-19 men tiden gick otroligt snabbt, när jag kom hem var det dags för mat.
Sen dammsög jag. Efter jag skrivit klar ska jag tvätta golven. Nu när Sherin inte är hemma så har jag också flyttat ner strykjärnet ner till "gula rummet"

Shippe: Bra att du svarar på bloggen, har du läst på fejjan, har inte kollat det ännu. And btw ditt block är på väg nu iaf! ;)

Haha det går omkring en kurd och två iranier (de är ett gäng alltså) Och låtsas att de är turister och frågar andra turister (tjejer såklart) om vart saker och ting ligger och sen försöker de ragga på dom. OCH inte bara det, ibland står de utanför affärerna på drottninggatan och låtstas att de äger butiken de står utanför??! HAHA asså mobbade... Och en man som jobbar i vår affär har tjaffsat med en av de och satt en "gräns" på vart han får gå utanför vår affär, jag dog när han berättade om det.

 Såhär snabbt måste man springa för att ta ut paraplystället när det regnar haha

 Nya stället för strykjärn och ställning.


Semester

Opppsi.. Har visst inte tittat förbi här på ett tag? Måste säga att jag känner mig smickrad då det är ett flertal som frågat varför jag inte skriver på bloggen?? Haha jag får tacka ni som läser! =)

Jaa.. Jag tog en liten semster både från bloggen (och jobbet) Bloggen, dels för att jag hade verkligen inget att skriva om och de få dagar det faktiskt fanns att skriva om så var internet ur funktion. Jag har även varit ledig från jobbet, det behövdes må jag säga, två dagar i rad har jag varit ledig men det känns som en evighet! =) Greeat!

Jag har rensat! Rensat, kastat, sorterad, möblerat om och allt man kan tänka sig dessa två dagar. Rensat avlopp (fast det skicka jag faktiskt pappa på att göra :/ ) Frostat av frysarna, sorterat i alla skåp. Har kollat i garderoben och det var mkt som åkte uuuttt!! Gud vad man samlar på sig.. Asså vissa grejer.. Jag dog av garv.. Asså Sherin, hur smala var vi förut?? Det sitter som dockkläder på mig nu hahaha!

Feng Shui:
"Saker som man bör göra sig av med är allt som är trasigt, allt som man inte behöver, sådant som man ogillar och saker som väcker negativa minnen"

(http://www.twice.se/feng-shui-ordning-och-reda.html)

Det känns faktiskt mycket bättre när allt skräp åker ut. OK BRA nu är det bara städning kvar?? Haha.

Men jag har faktiskt hunnit tagit det lungt också, druckit te, fortsatt på min målning, har varit ute, lyssnat på bra musik, sett intressanta program  på tv m.m I förrigår var farfar + galna fastrar här. Det var väldgt roligt. Har försökt och lägga upp filmklipp här på bloggen men vet ej om det går? Men kanske lika bra det? Haha

Igår hann jag även träffa en vän senare på kvällen. Var en väldigt lyckad dag/kväll =)

Idag har jag varit hemma. Bra dag. 
Jag ska nog jobba imorn, om jag har lust (kaxxiii) men kommer nog senare ändå..


///Yasmin

RSS 2.0