Bye bye Sweden

Ooooh jag vet, en vecka har gått och jag har inte skrivit något! Förlåt förlåt!! Jag får ursäkta mig med en blandning av jobb, sjukt myckt att göra. Trötthet, syrran som har åkt iväg till Australien (okej da och lite brist på diciplinen!) Men nu är jag här! =)

Ja som sagt, syrran har åkt till Australien nu för att plugga där ett år. Yeeey jättekul för men henne men jag då?? Hur ska jag klara mig? ;D Nee men det är blandade känslor, självklart är jag superglad för hennes skull men lite "sorgligt" såhär i början. Får vänja mig. Och mor min hon befinner sig i staterna närmre bestämt i New York *vill också* Någon dag ska jag ta mig till NY bara för att shoooppa. Och om inte länge så ska Silvija åka till Krotien en månad *suck* blir trött på alla dessa människor!

Apropå shopping så tycker jag det är farligt att jobba i stan. Farligt att jobba till klockan tre när allt är öppet. Jag bara köper och köper massa med saker. Varje dag köper jag ngt. Men helt ärligt, just nu känns det bara helt perfekt.

Vidare ikväll så är det värlsdpremiär på Twilight - Eclipse!!! Yeeeeeeyyy!!! :D Jag och lillesyrran ska gå på niobion i Heron ikväll. Vi tycker om och spexa till det lite.. men vi är team jakob (haha vilken nörd jag känner mig som) så att gå dit uklädda som.. varulvar låter inte lockande haha.. men ngt ska vi nog hitta på ;)

Jusste.. Bilder är ett måste from nu!!!


///Yasmin

Jag-pynt

Idag efter jobbet skulle jag "raaaaka vägen hem" men det blev att jag fastnade i stan i ca två timmar. Hittade jättemycket kläder på Gina tricot idag (har inte handlat där på evigheter förutom leggins då) och det slutade med att jag gick däirfrån med två stora fyllda påsar! Mmmmm =)
Sen när jag kom hem väntade jag in Karro som skulle komma till mig, vi och pappa åkte iväg och käkade på ett ställe i närheten av Skärholmen. Sen babbla vi och låg och sola och latade oss i trädgården.

Jag har gjort en deal med mig själv och det är jag får inte ha hår, kläder eller smink likadant två dagar i rad. Det är jätteroligt. För jag blir gärna bekväm utav mig och har håret likadant varje dag.. samma ögonskuggor åker på på morgonen och sen växlar jag mellan typ 3 favorittröjor fast garderoben är full av kläder.
Det är lätt att man kommer in i ett mönster beteende och det är även bekvämt.

Hur kan man ha håret då?
Man kan växla mellan att ha håret rakt, lockigt, utsläppt, uppsatt, halvuppsättning, flätor, toffs,bulle om du tex har lugg kan du ha den som vanligt eller sätta upp den med klämma, ha den åt sidan. Du kan "piffa" till det lite genom att ha diadem, hårband, gulliga hårspännen, fina klämmor m.m

Smink?
Våga ha färger! Speciellt nu när det är sommar. De senaste dagarna har jag haft en blå sminkning, grön och lila. Imorgon ska jag ha en slags gul och orange sminkning (I vanliga fall använder jag nästan bara bruna skuggor) Det kanske låter som väldigt starka färger och inget man direkt kan ha till vardags, men det kan man! =) Det beror ju bara på hur mycket pigment du väljer att använda. Brukar man inte sminka sig till vardags eller använder en lätt makeup så man man ju bara ta en tex mörkgrön ögonskugga och lägga vid franskanten, alltså som en eyeliner. Då har du använt färg men diskret. Något som jag alltid använder är en väldigt vit skugga på hela ögonlocket först, för då "suddas" den starka färgen ut lite granna. Jätteroligt, man ser annorlunda ut varje dag :D

Ooooch kläderna....??
Ja, det bästa tipset som jag har angående det är att verkligen en dag titta vad man egentligen har i garderoben. Tro mig man kommer att fynda, det skulle inte förvånda mig och du hittar massa med plagg med prislappen som är kvar! Och sedan, de kläder som man inte använder.. Helt ärligt; har du inte använt det på över säg ett år då kommer du troligvis inte använda det det närmsta året heller. Välj ut dina kläder dagen innan. Det gör jag alltid för att sen står jag där på morgonen och är trött, tycker allting är fult och slänger sedan på mig vad som helst. Men har du redan (noggrant) planerat vad du ska ha på dig kvällen innan så är även ett moment av morgonstressen avklarad =)




///Yasmin



Gott och blandat

Såå.. igår så var det jobb, och efter jobbet så var det ett annat jobb! Jag hade nämligen en behandling igår. En manikyr =) Det var roligt. Efter när jag kom hem (för jag gjorde behandlinge hemma hos kund) Så gjorde jag inte mycket, jag tog det lungt och så diggade jag MJ, det var "this is it" filmen på 3.an tror jag det var.

Idag så har jag shoppat en väska!! MMmmm i like!! Jag har en axelväska som jag faktiskt köpte förra sommaren och det är bland det bästa jag har gjort. Har använt den mycket flitigt. Och idag blev det en till. Den som jag redan har är i brunt skinn och den jag köpte idag är i svart tyg. Bägge väskorna är från DKNY. Tror jag köpte min första "märkesväska" från henne när jag var 17 år och ända sen dess har det bara vart DKNY och tro mig, det har blivit många genom åren (snart 7 år omg!!) =O

Axelväskorna är så bra tycker jag. Man slipper en tyngd på ena sidan. Man kan vara avslappnad i axlarna istället för att gå och dra upp dom. Och fast man har en tungväska så känns det inte lika mycket alls som när man går och bär på en väska som "hänger" på armen. Jag måste definitivt skaffa fler axelbandsväskor, dom är bäst.

För att uppdatera lite på AHA kuren jag håller på med så går det bra, visserligen så är jag finnig med underliggande orenheter men det är bra, det visar bara att det behövdes en rejäl utrensning! =)
Man brukar ge en invänjningstid på cirka 2-3 veckor när det gäller nya produkter, det har gått en för mig nu.. så det är bara att stå ut i två veckor till.

Senare när jag har fixat och donat här hemma så ska jag över till Silvija en sväng och kärringskvallra lite hihi!
Önskar er en trevlig ny vecka =)


///Yasmin

Checkpoint

Nu står jag här i all hast och ska försöka skriva något vettigt. Det var fullspäckat i stan idag, vi alla vet varför. Jag däremot åkte inte in till stan för att delta i det kungliga bröllopet utan för att jobba. Det var mycket folk och man såg allt möjligt! Roligt =)
Efter jobbet åkte jag och pappa hem för att mötas av tjocka släkten. Vi firade storasysters födelsedag idag (ca en vecka i förväg) Det var länge sen vi lyckades samla den mesta delen av släkten och jag har haft det väldigt roligt idag, alla har inte åkt hem än så tänkte passa på och skriva innan det blir dags för att sova. Det kom även fler släktingar till min faster som bor granne med oss så det blir lite spring mellan huset! Snacka om fulla hus! :D


///Yasmin

Hemmaspa

Jag tror jag måste sluta säga “Efter jobbet idag ska jag raaaka vägen hem och bara slänga mig I sängen!!” För det blir aldrig så, snarare tvärtom. Efter jobbet så blev det en runda på stan med lillasyster.. Kläder, krämer, böcker inköptes och väldigt nära en ny mobil. Nu är jag  på mobiljakt. Den mobilen som jag har nu har jag haft I ca 2½ år och jag har iingen aning om vad som finns i butikerna, så självklart, vilken mobil är det som jag hör alla tala om; IPHONE .. ja… då får det väl bli en sådan då tänker jag  ;D Så det blev en runda i Skärholmen centrum också, gud vad många telefonibutiker det finns…!!

 

Igår var jag på en “affärspresentation” kan man väl säga. Jag bad en vän att följa med. Jag är ute efter ett nytt produktmärke att arbeta med. Efter mötet så blev det en bit mat. Kom inte hem förns halv elva så det blev raka vägen till sängen.  (nästan, typ inte)


Ikväll, eller snart ska jag ha en spakväll för mig själv, ska bli supermysigt. Det ska bli ansiktbehandling, vaxning, brynplock och så ska jag bastaaa ( det fulländade skulle dock vara om ngn annan stod för utförandet. Men jag har fullt nöjd med detta alternativ med! )

Hemmaspa


Att gå på SPA är supermysigt. Man unnar sig tid både för kropp och själ. Man kan välja att gå ensam, eller i sällskap. Men det är inte alltid man får tiden eller ekonomin att räcka till. Då tycker jag att man kan lyxa till det där hemma I badrummet. Börja med att tända lite levande ljus, kanske en aromalampa med en behaglig doft och dämpad lämplig musik I bakgrunden. Bra. Nu börjar vi komma i rätt sinnesstämmning. Kanske en kopp te precis innan passar bra? Sen är det upp till dig vad du gör i badrummet, är det något som behövs göras (som att plocka brynen tex) eller vill du bara ligga och ta det lungt i ett hett bad? Du kan peela kroppen innan du börja duscha. Eller blöta upp håret och låta en hårmask verka. Vaxa, plocka och färga bryn, peela ansiktet, låta ansiktet svalkas av en lugnande mask. Tappa upp ett fotbad medans du dricker din kopp te tex. Det är bara din fantasi som som sätter gränsen. Det viktigaste är  bara att du tar det lungt och får din tid för dig själv. MINST 2 timmar skall du vara I badrummet. Det kanske låter mycket, men ju längre tid du är där inne desto längre tid hinner du återhämta dig och effekten av sinnesfriden håller I mycket längre. Sen är det bara att krypa ner i sängen och sova gott, god natt!! =)

 

 

///Yasmin


Hygien

Idag gick det otroligt snabbt tills klockan var tre och det var dags att sluta. Det var mycket och göra och många lustiga saker hände under dagens gång. Efter jobbet träffade jag Fanny och Isabelle, vi gick runt på stan, fikade, käkade, shoppade och fikade igen haha, det har varit en lång men rolig dag. Visste inte ens att det var REA i hela stan men inget som uppskattas.. Rörigt och stökigt överallt, och fullt med galna folk som ska komma fram.

 

Hygien.


Hur nogrant är det med hygienen på salongerna, kan man känna sig säker?
Frågade en vän till mig för ett par dagar sedan. 

Ja hur det är kan jag egentligen bara svara för mig själv. Jag har jobbat på cirka sex olika salonger,  en del väldigt kända som många känner till och på mindre salonger.  Alla  dessa ställen har haft höga krav på hygien och renlighet. Men så som det ser ut i verkligheten så är det ju ändå inte de som ställer dessa krav faktiskt de som behandlar eller städar cabinerna för den delen. Allt ser mycket bra ut på papper (och många av dessa ställen kontrollerar hur rummena ser ut, men en terapeuts behandling kan man ju inte riktigt kontrollera) Så det jag försöker säga är att det mesta ansvaret ligger faktiskt på terapeuten. Hur noggran/ slarvig är hon eller han? Vad tycker hon eller han är ok? Och då kan det handla  om allt från att byta handdukar mellan behandlingarna till att använda samma fransfärg på till olika personer eller inte rengöra intrumentena ordentligt! Nu drar jag det värsta tänkbara (enligt mig.)  Jag vill absolut inte att ni ska börja oroa er för något av detta, för faktiskt, alla jag har jobbat med inklusive mig själv (!) är väldigt noga och renliga av sig. Vi har listor på vad man ska rengöra vare dag. Hur man skall rengöra enskilda intrument, vi spritar oss själva + utrusningar mellan varje behandling, vi arbetar med starka kemiska rengöringsmedel osv. Och det första man får lära sig i yrket är hygien, hygien, hygien!! Det sitter som inpräntat. Jag går ofta på olika behandlingar och alltid provar jag på nya salonger runt om i stockholm, både i innerstaden och ute i förorterna och jag har aldrig märkt eller uppfattat någon terapeut som har varit slarvig eller ohygenisk.

Så svaret på frågan som min vän ställde mig är att min uppfattning, är att jag tror att alla terapeuter är nogranna och hygieniska men det finns säkert även de som tyvärr aviker, så som det finns överallt annars.



///Yasmin


AHA 2

Idag efter jobbet så gick jag omkring på stan ett litet tag. Köpte mitt ”My personal peel system” äntligen.  Men det blev även serum och mask från serien ”Iluminating”. När jag kom hem så stod maten på bordet som min storasyster hade gjort, bakad potatis med hemmagjord skagen mmmmm det var riktigt gott – Tack syrran! =) Efter det så bar det iväg med pappa till vårat lager som vi har, vi var tvunga och fylla på med varor i affären. Efter det var det bara tillbaka till affären på drottninggatan och packa upp allt!


Nu ikväll har jag provat illuminating masken som ska jobba utjämnande av hudtonen kan jag nog säga. Den jobbar på pigmenteringar, ärr m.m Produkterna är luktfria men i maskerna finns det lite lukt. Denna har en svag doft av lavendel och det känns väldigt fräscht. Det sticker lite men inte uppmärksammande.


Tänkte att jag kör med en liten mjukstart med produkterna, men imorn blir det nog kitet!!


Har även tänkt på att det måste bli en bättre grafik på bloggen, eller vad tycker ni?? Lite bilder iaf vore på sin plats =)

 

 

///Yasmin.


AHA

I morgon är det måndag och en ny vecka! Och med det vill jag inleda min AHAvecka.
Aharengöring, kompletterande AHApeelingpads, och om ekonomin tillåter så ska jag köpa "My personal peel system" Och allt är från det amerikanska märket Md formulations, inget jag gör "reklam" för utan använder privat och jag säger bara love love love it! Man får jättebra hudkondition och reslutat på... utan att överdriva, tre dagar och man känner av en tydlig skillnad. Tycker om att pröva olika märken men något som alltid finns i badrumsskåpet är dessa produkter. Har inte provet peel kitet, men det skall fungera som en slags kur, eller askungebehandling, spännande!! =D

"AHA (Alpha Hydroxy Acid)  är naturliga, organiskaföreningar som finns i många kända frukter och i sur mjölk. De går därför under beteckningen "fruktsyror". Bla citronsyra, äppelsyra, vindruvesyra och mjölksyra"
(Källförteckining MD formulations förklaring)

När man arbetar med aha så peelar den alltså huden utan att man behöver arbeta mekaniskt.
Enligt min åsikt så kan det stickas och kännas lite, de första dagarna om man inte är bekant med AHAprodukter, men det går över och inget som smärtar. Behöver inte növändigtvis kännas ens.

AHA är jättebra använda om man har en grövre hud, problem med acne, underliggande orenheter och mycket/grova pormaskar. Men det går även utmärkt att använda på normal, mogen, torr och känslig hud.
Jag upplever att huden blir jämnare,finare, man får en såkallad naturlig lyster. Har även två stycken små ärr efter finnar som blivit betydligt mindre framträdande. Man kan jobba på många olika sätt.

Ni som inte har provat AHAprodukter, gör det!! Finns många salonger som erbjuder ansiktbehandlingar med aha genom hela behandlingen, och jag är så säker på att redan efter en behandling kommer man att känna någor annorlunda. Det finns enbart AHA penslingar som man kan gå på. Det fungerar som en starkare peeling. Men inget som huden skulle flagna utav! =)

Finns flera utbud av märken där de har en AHA serie. Fråga salongen som du brukar gå till vilket märke de har och om de erbjuder behdnlingar med AHA, de flesta gör det. Vilket märke man använder sig av är inte det viktigaste utan att man trivs med märket och känner förtroende för sin terapeut! Lycka till! =)


///Yasmin

Lördag

ska uppdatera med ett ordentligt inlägg imorn!! =)

///Yasmin


Fötterna ner och huvudet upp

Då börjarvi med gårdagen då..:
Jag jobbade 10-15 i pappas butik på drottninggatan. Nu när jag slutat jobbet så sa jag även till pappsen att jag gärna skulle vilja jobba eller hjälpa till hos honom under sommaren.. För att bara gå hemma hela dagarna (fast jag har så mycket att göra hela tiden!) funkar inte för mig. Så då kom vi överens om att jag skulle infinna mig på plats 10-15 (tills jag tröttnar)
Efter jobbet igår så träffade jag Alexandra, en vänskap som går väääldigt långt tillbaka i tiden.. nästan 20 år om jag inte har fel?? (usch känner mig lite gammal??) Vi fikade på Waynes och babblade om allt mellan himmel och jord. Jättetrevligt hade jag det, och hoppas det blir en fika snart igen ;)

Senare hörde Silvija av sig, vår vän Noor är på besök i Sverige, hon har flyttat till Dubai för ett par år sedan och inte nog med det, nu kommer hon även med sin man! De skulle gå ut, så efter stan var det bara för mig att åka hem, ta en tupplur, sätta lite färg på ansiktet och åka tillbaka till stan. Vi blev ett gäng på 10 pers, de flesta var par, men ingen under 35! ;) Noor och hennes man är supergulliga, och jag tror de är perfekta för varandra =) Det slutade även med att vi hamnade på Collage.. Det märks att det är studenttider......!!

Idag så infann mig på drottninggatan mellan 10-15 men mot slutet var jag väldigt väldigt trött. Det blev raka vägen hem och jag somnade så fort jag kom innanför dörren. Efter två timmar väcktes jag av telefonen ringde och det var kära moster som ringde för att bjuda på middag närsta vecka, inte helt fel! =) Efter det så är det inte mycket som hänt, åkte och handla mat, duscha, gjorde äntligen manikyr som jag lovat mih själv att göra i en månad nu.


Fötter!

Vad man har på sig på fötterna är jätteviktigt. Jag ser på min andra syster som jag jobbar med när hon går i sina ballerinaskor hela dagen, hon får jätteont i ryggen efter ett par timmar. Jag har faktiskt sedan ett halvår sedan tänkt mycket på vad jag bär för skor och sulor och även "extratillbehör". Sommarens ballerinaknep är faktiskt att köpa en storlek för stor och sedan sätta in en relativt "stor" och mjuk sula. Det är förändrar allt! Känns nästan som man svävar på moln ;) En annan bra grej är även att köpa sulor för fotvalvet, en jättebra avlasning för mig som också har ett väldigt högt sådant.. De är små och passar alla typer av skor. Efter att ha använt dom nu sedan i vintras kan jag knappt vara utan dom.
Fötter blir oftast bortglömda eller anses som "onödigt" att lägga ned tid på, men inte tycker jag! Det är fötterna och dess små ben som bär oss hela dagarna och är instängda i trånga skor hela vinterhalvåret. Helt ärligt så tycker jag också att av behandlingarna som finns på salong så är pedikyren den absolut skönaste behanlingen.
Brukar alltid somna! =)


///Yasmin

Frans och brynfärg

Jag förstår inte hur jag kunde glömma bort att skriva det allra viktigaste som hände i söndags!!
Jag råka ha ner min bärbara i golvet så den har gått sönder!! Typiskt.. och den som var ny också. Vet inte om garantin gäller för klantighet?? Men det är jobbigt och vara utan en egen dator! :(

Igår blev det inget inlägg.. Var ute tidigt och kom hem sent. På morgonen så uträttade jag några ärenden och senare på dagen så träffade jag Silvija och Hassan. Det blev en heldag med båda fika och middag och fika igen! =) Sen när jag kom hem på kvällen så belv det raka vägen till sängen!

Idag var det egentligen tänkt att det skulle vara min sista dag på jobbet, men receptionisten trodde att sista dagen var i fredags så hon hade avbokat alla mina kunder för idag. Det var lite tråkigt, men så var det iallafall så jag åkte in till jobbet idag och lämnade arbetskläder och mycklar osv.. Och kom och kramade lite på tjejerna hihi =)
Efter det blev det en tur in till stan, till pappas affär för att möta upp mina systrar. Egentligen bara för sällskap hem. När jag kom hem så blev det städ och en tupplur.

Jag färgade brynen i samband med färgningen av håret. Blev supersnyggt. Brynen blev mycket mer markerade utan att bli för hårda.

Frans och brynfärg

Som ni kanske är bekanta med så kan man färga sina bryn. Blonda, Ljusbruna, mellanbruna, mörkbruna, svarta, röda, gråa you name it.. Det är få färger att välja mellan men efter det som kunden berättar kan terapeuten blanda ihop färgen efter det. Jag tycker att färga fransar och bryn är ett supersmidigt sätt att sätta lite färg på ansiktet och lägga fokus runt ögon. Jätte bra att färga fransarna svarta nu när det är badsäsong och man inte vill ha en rinnig mascara efter ett dopp i vattnet? =) Personlingen tycker jag det blir supersnygg på personer som är ljusa då skillnaden blir lite större, men tycker det definitivt är värt att göra det om man även är mörkhårig som jag. Som jag skrev förut så får man även denna markering. Hur länge det håller beror på, enligt de flesta leveratörerna sägs det 3-6 veckor, men det är väldigt individuellt också. Det beror på hur bra man tar åt sig färgen och vad man har för pigmemt. De som tex är rödhåriga har svårare att ta åt sig färgen, men det går. Bara att man får låta färgen verka längre. Jag tycker att om du går förbi en salong, sväng in och fråga efter en frans och brynfärg + plockning/forming av bryn. Det tar bara en halvtimme max!


///Yasmin





Massage

Hej alla! Idag har det varit en riktig degisdag. Det behövdes. Har egentligen inte gjort något alls, pendlat mellan att läsa och sova på soffan i uterummet, idag är det varmt. Funderar på att gå bort en sväng till Kvantum, haha vilket söndagsnöje ;P Utgången igår blev mer än lyckad! Vi började på Snaps och sedan bar det av! Riktigt roligt och många skratt fick vi igår.

Massage… Jag vill ha massage. Inte bara för att det är otroligt skönt utan också för att det hjälper och gör så mycket. Känner hur min vänstra skuldra och axel inte vill samarbeta med mig. Det har öppnat ett ställe som har thaimassage nära mig, ska kanske gå och pröva det imorgon?

Massage består av många olika fingertekniker. Från det att du arbetar djupgående med musklerna till lätta strykningar. Det finns jättemånga olika slags massager: den svensk klassiska massagen, zonterapi, akupressur, hot stone, rosenmetoden, muskelering, yogamassage, thaimassage osv. Men det generella för alla de olika massagetekinkerna vare sig det är terapeutiskt inriktade eller bara för att få en avkopplande stund så är massage ett jättebra sätt att komma ner i varv, låta stressen rinna bort, och ge våra muskler en chans att få slappna av. Det sätter igång blodcirkulationen. Slaggprodkter förs snabbare till lymfan. Löser upp spänningar och lindrar muskelvärk. Att bara få ligga och bli omhändertagen =)



                                                      



Jag går regelbundet på massage och det är verkligen någonting som man inte kan få för mycket utav! När jag har det extra besvärligt med ryggen försöker jag gå 1-2ggr i veckan. Det kan bli en hel del pengar emellanåt men med reslutaten av att inte känna någon smärta och vara totalt avslappnad i rygg och axlar gör det så värt det. Och eftersom jag själv masserar i mitt jobb så vet jag också att det kan vara tungt att stå och massera en hel dag. Därför tänker jag också att priset är ändå rimligt eftersom terapeuterna använder sig av sin kropp hela dagen. Jag älskar massage och rekommenderar det till alla som har möjlighetern att gå på det!! Bara jag skriver om det nu känner jag hur det börja klia i musklerna!! En stoooooor guldstjärna till alla duktiga massageterapeuter där ute!! ;D


///Yasmin


Grönt te

Lördag, ledig, skönt!! Började med att städa på morgonen.. morgonrutin. Sedan blandade jag ihop färg från Loreal och färgade håret. Samma färg som alltid; mörkbrunt. Efter det kom söta Karro hem till mig och vi åkte till Fruängen och "brunchade" det blev souvlaki på grekiska kolgrillen MUMS. Efter att ha ätit gott och pratat smått var det dags för Karro att bege sig till jobbet. Jag däremot fick inte nog av hårstyling så blev skjussad till Skärholmen centrum och klippte hår och lugg! =)


Jag har ett ntt favoritte som jag dricker nu. Det är det gröna pyramid tee´t från Lipton med smak av mandarin. När jag först såg det tänkte jag att det smakar nog väldigt sliskigt!! Men jag köpte det ändå och det smakar riktigt gott... inte alls så stark i smaken som jag trodde att det skulle vara. Nästan så att jag vill att det ska vara lite starkare i smaken! =)

                                                             

Grönt te:

Det gröna teet har fått mycket uppmärksamhet i media tack vare flertalet forskningsrapporter som har påvisat dess positiva hälsoeffekter. Grönt te innehåller rikliga mängder nyttiga antioxidanter och en mindre mängd vitaminer och mineraler. I grönt te finns en stor mängd polyfenoler som är antioxiderande ämnen. Dessa tros kunna skydda kroppens celler och DNA mot de fria radikaler. Grönt te är också något som förekommer hudkrämer och andra hudvårdsprodukter. Tebladen är nämligen mycket motståndskraftiga mot solens strålar och kan därför skydda huden.

Källförteckning: www.omte.se

 

Nu ska jag försöka vila en stund för att sen ska jag möta upp min god vän Silvija, (eller om jag ska presentera henne som min personliga samtalsterapeut med dygne trunt tjänstegöring) och hennes vän Hassan. Ska försöka hitta någong trevlig uteserving. Hoppas du också har en trevlig kväll!

///Yasmin


Sol och SPF

Oooj vad skönt att få sätta sig ned med en kopp te och nerbäddad i sängen, farligt. Men skrivas skall det dock! =)
Idag var det en kort dag på jobbet, fram till 15. Kändes som om tiden flög och hade supergulliga kunder idag. Efter det drog vi "salongstjejer" på after work  till söder och satt där. Jättemysigt, jätteroligt, jättehärligt!! Dom e så goa tjejerna, bättre arbetskollegor hittar man inte =D
 
För att fortsätta på tråden från igår angående kroppsbehandlingar så vad är inte bättre då än att fixa sig en schysst bränna nu när huden blivit slät och fri från alla döda hudceller?? Vad behöver vi då?

SPF

Ja ja ja.. det är viktigt! året om! alltid ska man ha på sig SPF.
Myten om att man inte blir brun om man använder SPF stämmer inte!! Man blir visst brun, det kan ta lite längre tid än det man kanske är vad vid men det den gör först och främst är att den skyddar så man inte blir bränd

Det är rekommenderat att vara i solen ca en 15-30 min om dagen för att få i sig tillräckligt med D-vitamin.
Jag brukar undvika att ligga under solen mellan 10-15
Har alltid SPF30 (jag behöver inte mer än så, beror på vilka anlag man har)
I mitt mineralsmink som jag använder finns det naturligt SPF15 (jättebra på vintern tex eller när man sitter mycker framför datorn)
Vistas ute men även mycket i skuggan, allt runt omkring oss reflekterar ljuset. 

För mycket solning betyder också att man utsätts för UV-strålarna. UVA, UVB och UVC
Dessa skiljer sig lite åt men de kan tränga sig in i huden, komma år vårt DNA (arvsmassa), gör huden rynkigare, vilket gör att man då ser äldre ut än vad man är, gör så vi får pigmentfläckar när vi blir äldre.

Solen är inte enbart farligt så som det på senaste år kan verka framstå i media. Jag känner det snarare tvärtom, för mig betyder solen liv,energi,ljus,värme,sommar,glädje. sist men inte minst D-VITAMIN. Samtidigt som man vistas i solen "med måtta".

Ett annat superbra knep att få en fin "bränna" är ju att använda brun utan sol kräm! ;)


///Yasmin

Kroppsbehandling

Dagen började med att mobilens alarmklocka slogs på 05.50. Jag åkte iväg till agenturen för det produktmärket jag vill jobba med. Hörde mig för deras olika paket och vad som passar mig. Självklart så shoppade jag jag med mig en hel del krämer, masker, serum och smink you name it.. tur eller otur att man nyligen fått lön! ;D

Jag var och inhandlade vertyg och förbrukningsmaterial som jag anväder i mina olika behandlingar på ett grossistlager härom dagen. Tydligen hade jag glömt ett paket med filar så på posten idag fick jag dom hemskickade där de skrev att jag glömt dem på disken - supergulligt tycker jag!

Sen har jag toktvättat idag och städat, det var verkligen skönt. Tvätten fick hänga i uterummet idag i hopp om att det skulle torka snabbare. Hoppas jag hinner iväg i helgen för att köpa fina blommor som jag kan sätta i uterummet.. Ser så tomt ut där nu.

                                                                             Tvätten! =)
                                                 Här hängde det massa tvätt och maskinen var i full gång!! =)
 

Supermysiga kroppsbehandlingar

Under den långa vintern är det lätt att kroppen glöms bort. Varför inte inviga våren/sommaren med en härlig kroppsbehandling?

En underbar, avkopplande behandling som oftast börjar med en kroppspeeling. Antingen använder terapeuten en scrubpeeling men det finns även enzympeelingar (som man inte behöver jobba mekaniskt med) Blodcirkulationen sätts igång direkt och du blir av med de gamla och döda hudcellerna.

Efter att huden har blivit mjuk, len och öppen för efterkommande produkter blir du inpackad i en härlig kroppsmask. Maskerna är olika beroende på vilken salong du besöker och vilket märke de använder sig utav men det finns bla lermasker, algmasker, chokladinapckningar, grönt te, finns tom ismasker! Som jobbar slimmande och och antiage. Alla masker jobbar generellt på att återge fukt och näring åt kroppen. Men även främjande vid led och muskelvärk, upppiggande, lungande m.m

En kroppsbehandling kan se lite olika ut, vissa terapeut har med ryggmassage i behandlingen och andra brukar välja och göra en kortare anstikbehandling under tiden masken får värka. Det kan man ju också välja om man vill lyxa till det, hur lång tid man vill att behandlinge ska vara och hur tjock plånboken är! ;)

Efter det det så avslutas behandlingen efter man fått duscha av sig masken med en härlig kroppslotion eller bodybutter.

Voila! Lika fin och fräsch som en baby =)

///Yasmin



RSS 2.0