Ansiktsbehandling

 



Det finns många olika typer av ansiktsbehandlingar. Beroende på vilken inriktning behandlingen har, om kunden är ute efter en avslappnande behandling eller en mer resultatinriktad behandling. Men självklart kan man ju även kombinera dessa två också.





Vad innehåller en klassisk ansiktsbehandling och vad innebär detta?

1. Rengöring

Man rengör huden för att få bort ytligt smuts och eventuellt make up. Detta för att arbeta på grunden och för att kunna göra en korrekt hudanalys.

2. Hudanalys

Detta gör man för att kunna bestämma kundens hudtyp. Hudens kondition, vad det är för produkter man skall välja i behandlingen, vad man skall kunna rekommendera till kundens hemmaplan. Dermatologiska avvikelser. Men även också om man kan utföra behandlingen överhuvudtaget för det finns även vissa kontraindikationer som tex aktiv herpes då man kan sprida den i ansiktet.

3. Peeling

Några exempel på peelingens effekter är att man avlägsnar döda hudceller, ökar cikulationen, förbättar hudtexturen, huden blir tunnare och mjukare. Efterföljande produkter penetrerar lättare ned.

4. Huduppvärmning

Det kan göras på olika sätt med tex ir-lampa, genom massage, varma handdukar men det vanligaste är med en vapozone (ånga). Det hjälper porerna att öppnas/mjukas upp, svettkörtlarna blir stimulerade att avlägsna avfallssprodukter, och förbereder huden för vidare behandling.
Efter huduppvärmingen, gör man en portömmning

Oftast i behandlingen kommer det ett massagemoment efter detta.

5. Mask

Det finns olika typer av masker bla djuprengörande, närande, stimulerande, lugnande, blekande, uppstramande, kylande, fuktgivande m.m

6. Dagkräm (och SPF)

Avslutas med en dagräm som återfuktar och behåller fukten man har. Och som även skyddar huden mot fria radikaler. En förstärkning om man vill, (helst!) en SPF som avslutning! =)



///Yasmin


(Bilderna är sökta och tagna från googles sökmotor)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0